Æ står unnjer miiistelteeeejnJeg sitter her å hører på julemusikk, og jeg er som mange andre bitt av Bieber-fever, jeg hører på "misteltoe" og blei litt inspirert til å lese litt om Misteltein. 

Tradisjonen er jo at når en kvinne står under en misteltein, så må hun la seg kysse av hvem som helst uten å protestere. Så i jula skal jeg være på utskikk etter misteltein i tak og stelle meg under der, kanskje jeg er heldig.. *ler*

Men her er litt unyttig, men fortsatt litt interessant info om misteltein eller viscum album, if you will ..

 

Misteltein er en såkalt snylteplante som lever som parasitt på trær. Mistelteinen ble i 1956 den første plantearten som ble fredet i Norge.

Ifølge Wikipedia var planten symbolet for fred i det gamle Skandinavia. Hvis fiender tilfeldigvis møttes under en misteltein, måtte de legge ned våpnene og utsette krigingen til neste dag. Denne tradisjonen førte etter hvert til en ny en ? nemlig å kysse under mistelteinen.

Blader og nye greiner fra mistelteinplanten brukes i urtemedisinen og er spesielt populært i Tyskland, hvor det blant annet brukes for å behandle hjerte-karsykdommer, luftveisproblemer og kreft. 
(Kilde: KK) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits