Platåfase

Vekten min har stått rolig lenge nå, men cenimetrene forsvinner sakte men sikkert.. Jeg kjenner at motivasjonen stagnerer leitt når jeg har nådd et slikt punkt.. Jeg skal starte å trene så fort ryggen min godtar det, nå går jeg biiiiittesmå turer for å prøve å holde meg i bevegelse..

På NOKA sin side står følgende om platåfasen:

Vektreduksjon er alltid et spørsmål om inntak og forbruk av kalorier, men det vil også være perioder hvor vekten står stille, selv om inntaket er mindre enn forbruket! Det kalles "platåfaser" og er helt normalt under en slankeperiode. Kroppen har behov for å stabilisere seg underveis, rett og slett tilvenne seg sin nye vekt. Det er både fysiologiske mekanismer og hormonpåvirkning som styrer disse fasene, og hvor lenge vekten står stille, avhenger blant annet av kroppens sammensetning av vann, muskler og fett.

Vektnedgangen vil også gå noe langsommere etter hvert som du går ned i vekt, grunnen er blant annet den at vi rett og slett bruker mindre energi på å bevege oss rundt etter hvert som kroppen blir lettere! Det krever mindre energi (forbruk av kalorier) å forflytte en lett kropp, dermed må man bevege seg mye mer når man er blitt slankere for å ha samme kaloriforbruk.Her er et bilde av en som var like frustrert som meg i går morges..

Det er frustrerende for hode mitt, å se at vekten ikke rikker seg av flekken. Er det flere som har nådd et platå? Har du noen tips om hva du gjorde/gjør?

4 kommentarer

Anneli og Emma-Sophie

19.02.2011 kl.12:32

Det er bare en ting å gjøre og det er å holde ut. Kroppen din trenger disse platåene og hodet ditt har ikke så vondt av dem, det heller, så lenge du bruker dem riktig..

Gaselle

19.02.2011 kl.18:00

Ikke nådd et platå ennå, nei, og håper det blir lenge til! Men forrige gang jeg gikk ned mange kilo skjedde det stadig vekk. Det eneste man må gjøre, er faktisk å smøre seg med tålmodighet og holde ut! Hvor mye har du gått ned? For ca hver 5. kilo må kroppen "justere" seg, og da inntreffer gjerne et slikt platå. Intet unormalt altså, men veldig kjedelig! Håper det går over fort!

Weronica

20.02.2011 kl.18:16

Ja min også står ille stille. Nesten så jeg blir sprø, men det jeg gjør, prøver så godt jeg kan med å holde meg til dietten og trene. Men trening har det blitt dårlig med om dagen. Finner ikke energien tild et og slikt.

Marte

25.02.2011 kl.13:06

Da vekte sto stille i 3 uker etter jul (jeg trente 4 ganger i uka og spiste sunt), meldte jeg meg inn i Vektklubb.no (VG sin). Siden da har jeg gått ned ca 0,5 kg i uka, totalt 3 kg siden 17. januar. Det eneste jeg gjør er å være tro til dagboka som ligger der, og da vet jeg hvor mye kalorier jeg får i meg og blir mer bevisst på sunn og god mat. Metoden er så enkel som det er mulig, men jeg anbefaler den til alle og enhver!

Skriv en ny kommentar

hits